Tuesday, February 21, 2012

Διεκδικήσεις "αποφοίτων" ΕΠΑΣ και υποκινητές

Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στη γελοιότητα της διεκδίκησης επαγγελματικών δικαιωμάτων από δήθεν "αποφοίτους" ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, τη στιγμή που το τι γίνεται μέσα σε αυτές τις υποτιθέμενες "σχολές" αντικατοπτρίζεται τραγικά στα βίντεο που οι ίδιοι οι "απόφοιτοι" ανεβάζουν κατά κόρον στο youtube.

Από τους πρώτους που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη δικαιωμάτων, θεωρώντας ίσως πως έχουν εκπληρώσει τις σπουδαστικές τους υποχρεώσεις, ήταν οι "απόφοιτοι" της Β ΕΠΑΣ Σιβιτανιδείου. Φαίνεται όμως πως πίσω από αυτή τη φαεινή ιδέα υπάρχουν άλλοι υποκινητές, όπως δείχνει η παρακάτω επιστολή:

"Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημοσίως την διεύθυνση της 2ης ΕΠΑΣ της ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

τον διευθυντή Κο Κουτσοβασιλη και τα ικανά στελέχη που τον πλαισιώνουν για το ενεργό και άμεσο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στεκάμενοι αρωγοί στην δίκαιη προσπάθεια των σπουδαστών της σχολής για την απόκτηση και κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ Β'ΕΠΑΣ"


Το ποιά είναι τα "ικανά στελέχη" του μεγάλου ναρκωσχολείου που λέγεται Σιβιτανίδειος είναι γνωστό εδώ και χρόνια, καθώς και με ποιό τρόπο διορίστηκαν. Είναι γνωστό όμως πως ο χώρος της εκπαίδευσης έχει πολλούς μαθητοπατέρες, και ανάμεσά τους και πολλούς διευθυντές σχολείων και στελέχη της εκπαίδευσης.

Αντί λοιπόν οι μαθητές να καθοδηγηθούν στο να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, καθοδηγούνται στο να απαιτούν αποκτώντας "χαρτιά" χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, ώστε κάποιοι να εξασφαλίζουν την υποστήριξη των μαθητών.

Το θέμα σίγουρα θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον.