Sunday, February 26, 2012

ΙΔΕΚΕ, πανεπιστήμια και πολιτικοί: Μια μεγάλη οικογένεια

Με χαρακτηριστική ευκολία ανοίγουν οι πόρτες των δημόσιων δημοκρατικών πανεπιστημίων για τους γόνους και τους κουμπάρους, αλλά για όσους θέλουν και κάτι διαφορετικό υπάρχει και το ΙΔΕΚΕ:

"Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τα περίεργα «μεταπτυχιακά», «πτυχία» και τις ακόμα πιο περίεργες «τοποθετήσεις» στα Ελληνικά Πανεπιστήμια που έγιναν επί της κυβερνήσεως Καραμανλή. Άλλωστε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ακολούθησε αυτή την πεπατημένη με το να κάνει την γυναίκα του από νηπιαγωγό ... χειρούργο! Σήμερα έχουμε πληροφορίες για παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες σχετίζονται μεταξύ τους … με συγγένειες και κουμπαριές!
Ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, την περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε τοποθετηθεί Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης. Σ’ ένα βράδυ και σε ηλικία 65 χρονών έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ο πολιτικός προϊστάμενος δηλαδή καταστρατήγησε τα πάντα!
Η αδελφή του Κωνσταντίνου Τσαμαδιά, είναι η μητέρα του νυν βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος είναι και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας του κόμματος! Ο Χρήστος έχει έναν αδελφό τον Παναγιώτη!
Οι δυο τους την περίοδο που ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπουργός Παιδείας, ο μεν πρώτος έγινε Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δε δεύτερος Λέκτορας Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά!!! Αν είχαν τα απαραίτητα προσόντα οι προαναφερόμενοι;;; Αφήστε το καλύτερα. Ρωτήστε την πανεπιστημιακή κοινότητα..
Α και να μην το ξεχάσω! Ο Χρήστος Σταϊκούρας την περίοδο που έγινε Καθηγητής … έγινε και κουμπάρος του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη! Έτσι για τις συμπτώσεις το αναφέρω!"