Friday, February 4, 2011

ΟΕΕΚ: Η μετονομασία ενός σκανδάλου

Η μετονομασία του ΟΕΕΚ σε ΕΟΠΠ και η παράδοση του ελέγχου των ΙΕΚ στο αμαρτωλό ΙΔΕΚΕ αποτελεί την τελευταία προσπάθεια του κατεστημένου να θαφτεί το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ, για το οποίο εδώ και χρόνια υποτίθεται πως θα αποδοθούν ευθύνες.

Φυσικά δεν περίμενε κανείς ότι η τελευταία διοίκηση του ΟΕΕΚ θα άνοιγε την αυλαία των αποκαλύψεων και της κάθαρσης.

Ο τελευταίος πρόεδρος του ΟΕΕΚ Άγγελος Αγγελίδης είναι ένας τυπικός κρατικοδίαιτος που για δεκαετίες μεταβαίνει από τη μία θέση στην άλλη. Μεταξύ άλλων διετέλεσε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ, που είχε την ευθύνη των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα ήταν και εγγεγραμμένος σε διάφορα μητρώα για να βγαίνει και το επιπλέον μεροκάματο από διάφορες ωρομισθίες, εκ των οποίων το ένα αφορά τη μετανάστευση.

Φαίνεται πως η ενασχόληση με τους μετανάστες κολλάει παντού και αποτελεί αγαπημένο σπορ πολλών διακεκριμένων προέδρων.

Τα ίδια ισχύουν και για τον τελευταίο αντιπρόεδρο του ΟΕΕΚ Κωνσταντίνο Καλτσά, ο οποίος τυγχάνει και "εκπαιδευτικός ΣΕΛΕΤΕ". Συνδικαλιστής της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, με αποσπάσεις σε διάφορες θέσεις, επίσης εγγεγραμμένος σε διάφορα μητρώα για το επιπλέον "μεροκάματο", και, το κυριότερο, μέλος της διοίκησης του αμαρτωλού ΟΕΕΚ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα ως Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οργάνωσης & Πληροφορικής και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού.

Άραγε, κατά το διάστημα που έλαβε χώρα το κύριο σκάνδαλο στον ΟΕΕΚ, ο ίδιος ως μέλος της διοίκησης ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα;

Αυτά όμως αποτελούν ψιλά γράμματα για τη Διαμαντοπούλου, που φρόντισε να τον επανατοποθετήσει στον ΟΕΕΚ.

Με αυτούς λοιπόν θα γινόταν επιτέλους η κάθαρση; Τί απάντησαν άραγε στο σχετικό αίτημα του Πανάρετου για το αν υπήρξε επιστροφή των κλεμένων; Πού βρίσκονται άραγε σήμερα όλοι εκείνοι που αναφέρονται στα σχετικά πορίσματα, τα οποία κανένας δε δίνει στη δημοσιότητα;

Αυτή λοιπόν είναι η υποτιθέμενη διαφάνεια και αξιοκρατία που ευαγγελίζεται η Άννα Διαμαντούετα!