Saturday, February 12, 2011

Πανάρετος και χρηματοδότηση ΑΕΙ/ΤΕΙ

Η στάση της διοίκησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ στο αίτημα του Πανάρετου να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να υπάρξει αντίστοιχη χρηματοδότηση δείχνει την απροθυμία του Ελληνικού πανεπιστημιακού κατεστημένου να δεχτεί τη διαφάνεια.

Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που ζήτησε ο Πανάρετος ήταν και ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών, ενός καθαρά Ελληνικού φαινομένου.

Πολύ σωστά ο Πανάρετος διεμήνυσε ότι δε θα υπάρξει χρηματοδότηση στα ιδρύματα αυτά αν δε σταλούν τα αντίστοιχα στοιχεία, καθώς είναι προς το συμφέρον των διαπλεκόμενων πανεπιστημιακών να τα αποκρύβουν ώστε να διατηρείται το ίδιο καθεστώς αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Αν δεν υπήρχε το φόβητρο της χρηματοδότησης, απλά δε θα απαντούσαν ποτέ και θα συνέχιζαν ανενόχλητοι να κάνουν ότι έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αντίδραση στη γενναία προσπάθεια του Πανάρετου ήρθε από την εφημερίδα Αυγή, που τον αποκάλεσε Ιαβέρη των πανεπιστημίων, καθώς η Αριστερά αντλεί μεγάλο ποσοστό οπαδών από τους ανεπρόκοπους φοιτητές και θέλει με κάθε τρόπο να προστατέψει την εκλογική της βάση.