Sunday, June 5, 2011

Έλληνες πτυχιούχοι: Οι σύγχρονοι απόκληροι

Το αποτέλεσμα της αθρόας εισαγωγής στα πανεπιστήμια, της ανεξέλεγκτης παραγωγής πτυχιούχων, και φυσικά της ανυπαρξίας προοπτικών για την τοποθέτηση των καλύτερων έστω από αυτούς σε αντίστοιχες θέσεις, είναι να έχουν μεταβληθεί οι Έλληνες πτυχιούχοι σε απόκληρους μίας τριτοκοσμικής χώρας.

Φυσικά αυτό δεν εμποδίζει τις κυβερνήσεις να δέχονται ή ακόμα και να ενθαρρύνουν την αθρόα εισαγωγή μεταναστών και λαθρομεταναστών χωρίς καμία εξειδίκευση.

Ας συγκρίνουμε την Ελληνική πραγματικότητα με αυτήν άλλων χωρών:


"Η Αυστραλία που έλκυε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να δουλέψουν στα ορυχεία, στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, σήμερα φαντάζει σωσίβιο σωτηρίας για μια άλλη κατηγορία Ελλήνων, τους πτυχιούχους και προσοντούχους που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.
Η απόγνωση αναγκάζει πολλούς να βλέπουν την Αυστραλία, τον πιο μακρινό γι’ αυτούς προορισμό, ως σανίδα σωτηρίας.
Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες από Έλληνες επαγγελματίες και...
επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν.
Το ότι επιλέγουν την Αυστραλία ως διέξοδο στο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Η Αυστραλία έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια κρίση και σήμερα έχει μια από τις ανθηρότερες οικονομίες του πλανήτη. Υπάρχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζόμενους και οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία το γνωρίζουν.
Οι πόρτες της εντούτοις δεν είναι διάπλατα ανοιχτές σε όλους. Είναι ιδιαίτερα προσεχτική αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, δίνει δε ιδιαίτερη σημασία στο να έρχονται στη χώρα άτομα τα οποία έχουν τα προσόντα για να πληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας.
Τα επαγγέλματα που σήμερα έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι: Χημικοί, Μηχανικοί για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερα διοικητικά στελέχη για επιχειρήσεις, γεωλόγοι, μαθηματικοί, γιατροί παθολόγοι, οφθαλμίατροι, παιδίατροι, δερματολόγοι, φαρμακοποιοί για νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, μαραγκοί, για να αναφερθούμε στους κυριότερους τομείς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η γνώση της αγγλικής."


Πρόθυμες λοιπόν οι προηγμένες χώρες να μαζέψουν αυτό που η Ελλάδα πετάει με τόση ευκολία...

Για την κατάντια αυτή δεν έχει ο Ελληνικός λαός παρά να ευχαριστήσει τους πολιτικούς που εκλέγει, τους ΟΛΜΕδες και φυσικά την πάντα φωνασκούσα Αριστερά.