Φαίνεται όμως πως κάποιοι διευθυντές ενοχλούνται ιδιαίτερα από την κόσμια συλλογική και ατομική δράση και προσπαθούν να τη φιμώσουν, προκειμένου να συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτα και να μην ενοχληθεί η μαφία των ΙΕΚ, την οποία το κράτος τρέφει επί σειρά ετών. Και το παράδοξο είναι πως οι διευθυντές που ενοχλούνται περισσότερο είναι εκείνοι που απέκτησαν τις θέσεις τους χάρη στην κομματικά ελεγχόμενη συνδικαλιστική δράση τους ως ΟΛΜΕδες.
Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του ΣΕΑΕ:
"Ο διευθυντής του Δ.ΙΕΚ. κ. Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε τα μέλη του σωματείου με βίαιο τρόπο απειλώντας με λεξιλόγιο και ύφος που δεν ταιριάζει σε έναν εκπαιδευτικό χώρο, πως θα καλέσει την αστυνομία και δηλώνοντας εμφατικά πως ο χώρος των Δ.ΙΕΚ δεν είναι ελεύθερος για συνδικαλιστική έκφραση!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αναγνωστόπουλος απαγόρευσε (με ποια εξουσία άραγε;) σε συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να ενημερώσουν για τις εξελίξεις στο χώρο των ΙΕΚ τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές τους. Το ίδιο συνέβη και σε παρέμβαση του σωματείου στις 11/4/2011 όπου αντιμετώπισε τα μέλη του σωματείου με ύβρεις και προσβολές."
Τί ήταν αυτό που ενόχλησε το διευθυντή του ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων Βασίλειο Αναγνωστόπουλο εξηγείται παρακάτω:
"Είμαστε εργαζόμενες/οι στα Δ.ΙΕΚ, απλήρωτοι/ες εδώ και 3 χρόνια και διεκδικούμε το αυτονόητο: να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας, να υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες πρόσληψης και λειτουργίας των ΙΕΚ, να δημοσιοποιηθεί ο οικονομικός έλεγχος για τo που πηγαίνουν τα χρήματα που άδικα καταβάλλουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, να δημιουργήσουμε συνθήκες επαφής, συζήτησης και συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τις εκπαιδεύτριες για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά μας."
Ασχέτως με το αν έχουμε κρίνει αρνητικά τις προτάσεις του ΣΕΑΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, δεν παύει να αποτελεί θετικό στοιχείο το ότι επιτέλους οι ίδιοι οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ αναγνωρίζουν το σαθρό καθεστώς που κυριαρχεί στα ΙΕΚ και που οδηγεί στη διαφθορά τους νέους, είτε ως εκπαιδευτές είτε ως εκπαιδευόμενους.
Στην περίπτωση του διευθυντή του ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων, ο οποίος είναι γνωστός για το ελεεινό ύφος και την αισχρή συμπεριφορά του, η υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον:
Ο Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ΠΕ03, υπήρξε γνωστός συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ, όπου διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στα συντροφικά μαχαιρώματα. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας, υπήρξε άνθρωπος του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Γείτονα, τρόφιμος πολιτικών γραφείων, και κατά τα σοσιαληστικά πρότυπα μεγάλο λαμόγιο.
Επί εποχής Σημίτη, ο Βασίλειος Αναγνωστόπουλος έλαβε τη μία θέση μετά την άλλη, σε σημείο που θα έπρεπε να πετάει σαν τον Superman γύρω από τη Γη για να προλαβαίνει να πηγαίνει από τη μία στην άλλη. Εκτός από πλειάδα θέσεων στο Υπουργείο Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων ήταν και υπεύθυνος εξετάσεων στα Αγγλικά χωρίς να γνωρίζει καμία ξένη γλώσσα(!), υπήρξε μέλος της αμαρτωλής διοίκησης του ΟΕΕΚ, όπου τα "στελέχη" του ΟΕΕΚ μοίραζαν μεταξύ τους πλασματικές ωρομισθίες.
Αν και διευθυντής ΙΕΚ και υπηρεσιών του ΟΕΕΚ, εμφανιζόταν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα να αναλαμβάνει (παρανόμως) διάφορες ωρομισθίες σε ποικιλία μαθημάτων. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημένα, το σκάνδαλο του ΟΕΕΚ έχει θαφτεί από όλα τα κόμματα, και οι πρωτεργάτες του έχουν αποκτήσει μία περίεργη ασυλία, παρά το γεγονός ότι καταχράστηκαν με το χειρότερο τρόπο το δημόσιο χρήμα.
Για τις υπηρεσίες του αυτές στον ΟΕΕΚ, η Διαμαντοπούλου φρόντισε να ανταμείψει το άθλιο αυτό άτομο εξασφαλίζοντάς του διευθυντική θέση στον οργανισμό που ο ίδιος διέφθειρε!
Και απειλεί τους ωρομίσθιους που δεν υπάκουσαν τυφλά στις διαταγές του με την αστυνομία, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει απολυθεί και να βρίσκεται στη φυλακή, όχι μόνο ως κλέφτης και απατεώνας, αλλά και ως ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για τη διεφθαρμένη πορεία του ΟΕΕΚ!
Αντί ο Βασίλειος Αναγνωστόπουλος να παραδοθεί στη δημόσια χλεύη, προστατεύεται από το πολιτικό και εκπαιδευτικό κατεστημένο ως αντάλλαγμα για τα ρουσφέτια που διεκπεραίωσε και τις βρώμικες δουλειές υπουργών του ΠΑΣΟΚ που έφερε εις πέρας.