Saturday, May 1, 2010

Δημήτριος Δρούτσας: Ο απατεώνας που έλεγε πως ήταν διδάκτορας

Μετά από τον αλήστου μνήμης υποψήφιο της ΝΔ Μαργαρίτη, άλλη μία εξίσου, αν όχι και περισσότερο, σημαντική υπόθεση ψευδόμενου πολιτικού βλέπει το φως, και αυτή τη φορά αφορά τον εκλεκτό του Jeffrey, αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δημήτριο Δρούτσα.

Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία:


«O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ως καθηγητής Πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».

Το Πανεπιστήμιό του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή.

Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό.

Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα «Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» ο Δ.Δρούτσας, απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στην μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει αλλά δεν το έχει καταθέσει στο Πανεπιστήμιο.

Εμείς θα προσθέταμε ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο ακριβείς»


Με άλλα λόγια, ο απατεώνας πολιτικός ισχυρίστηκε πως έχει διδακτορικό χωρίς να έχει, και όταν η αλήθεια διέρρευσε αντέτεινε πως το έχει έτοιμο στο σπίτι του αλλά δεν έχει καταθέσει ακόμα!

Και επειδή πρόκειται για μεγάλο απατεώνα, ισχυρίστηκε επίσης πως ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, θέση την οποία δεν κατείχε ποτέ.

Οι κατάπτυστες δικαιολογίες του αισχρού απατεώνα για "τυχαίο λάθος" απλώς υπογραμμίζουν την αναισχυντία των υπερφιλόδοξων ατόμων που συχνάζουν στο χώρο της πολιτικής. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα ο πρωθυπουργός θα τον είχε παραιτήσει με συνοπτικές διαδικασίες. Στην Ελλάδα όμως οι απατεώνες κυκλοφορούν ανενόχλητοι παρουσιαζόμενοι ως "καθηγητές Πανεπιστημίου Βιέννης" και "διδάκτορες".