Monday, May 10, 2010

Μετεγγραφές: Μία παλιά ιστορία

Φαίνεται ότι το καθεστώς στις μετεγγραφές, όπως και στις εγγραφές σε μεταπτυχιακά προγράμματα, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει στην πλέον τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης. Όπως διαβάζουμε στη zougla:


"Η παράνομη αυτή εγγραφή στηρίχθηκε στον παραπάνω νόμο και έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2005. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, η φοιτήτρια δεν πάσχει από κανενός είδους χρόνια ή ανίατη ασθένεια. Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι χαίρει άκρας υγείας!

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες, η φοιτήτρια όχι μόνο έγινε δεκτή από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, αλλά, αφού η εγγραφή της έγινε κανονικά στο πρώτο έτος της Ιατρικής, το πανεπιστήμιο της αναγνώρισε και τα μαθήματα που είχε περάσει στο βουλγαρικό πανεπιστήμιο τα τελευταία 3 χρόνια! Δηλαδή, και κατέλαβε μια φοιτητική θέση στην οποία θα μπορούσε να έχει βρεθεί ένας πραγματικά πάσχων, αφού το ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τις περιπτώσεις αυτές είναι μόνο 3%, και της αναγνωρίστηκαν μαθήματα από το προηγούμενο πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε, ως να επρόκειτο για μετεγγραφή."


Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, το οποίο περιέχει πολλές αλήθειες για την ομερτά που βασιλεύει στα δημόσια πανεπιστήμια.