Monday, May 3, 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: Η υπέρμαχος της αξιοκρατίας

Εκτός από τα στελέχη της αμαρτωλής διοίκησης του ΟΕΕΚ που βρήκαν καταφύγιο στην αυλή της μικρής πριγκηποπούλας του σοσιαλισμού, αρκετοί άλλοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί χαίρονται την εύνοια της Υπουργού Παιδείας, και μάλιστα με το αζημίωτο:


Πολλά και διάφορα συμβαίνουν κάτω απο τα "άγρυπνα μάτια" της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Είσαι εκπαιδευτικός και σου κόβουν το μισθό;

Έχεις "ταξιδιάρα" ψυχή αλλά οι καθημερινές ανάγκες επιβίωσης δεν στο επιτρέπουν; Υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου... Κάνε μία καταγγελία και μπες στον κόσμο των έργων της Ε.Ε. Δες πως και που να απευθυνθείς...



Ο κ. Γ. Σταθιάς, εκπ/κός με απόσπαση στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας ΔΒΜΘ, δίχως τίτλο μεταπτυχιακού επιπέδου(!), έχει αναλάβει - εκτός άλλων εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών - το πετυχημένο (για τα δεδομένα της χώρας μας) ευρωπαϊκό έργο etwinning, το οποίο προάγει την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και επενδύει στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ιδέας.

Το τελευταίο όμως τετράμηνο, εξαιτίας των χειρισμών του, αρχίζει να μην αποτελεί και τόσο καλή προβολή στην Ε.Ε., ειδικά ενώ οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες του, παρέμεναν υψηλοί για μία πενταετία.

Επίσης, ο ίδιος, ενώ δεν έχει απολύτως καμία διοικητική ισχύ - όπως όλοι οι σύμβουλοι σε όλα τα Υπουργεία - λύνει και δένει, ορίζοντας ομάδες εργασίας εκπαιδευτικών, συγκαλώντας συναντήσεις και άλλα διάφορα ευτράπελα, με συμπεριφορά 100 καρδιναλίων! Ή μήπως άραγε παπάδων, μιας και αναμεμιγμένο φαίνεται να είναι και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδας; Τι ανταλλάγματα άραγε έχουν ταχθεί παρασκηνιακά;

Η αποσπασμένη εκπαιδευτικός κ. Ι. Κομνηνού στο εν λόγω Κέντρο, θεωρεί εαυτόν σωτήρα του έργου και ως "φίλη" με τον συνεργάτη της Υπουργού, έχει οριστεί αντ' αυτού, ενώ προ τετραμήνου κατέθετε ανυπόστατες καταγγελίες για το εν λόγω έργο στο Υπουργείο, εμπλέκοντας και άλλους 2 συναδέλφους της (στο παιχνίδι των καταγγελιών) για να εδραιώσει τη θέση της.

Στο συγκεκριμένο έργο οι καταγγέλοντες συμμετείχαν ως πρεσβευτές του από το 2005, οι οποίοι όχι μόνο δεν εξέφρασαν καμία διαμαρτυρία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κέρδιζαν συμμετοχή σε συνέδρια στο εξωτερικό και γενικότερα σε εμπειρίες και τεχνογνωσία. Έτσι η εκ των υστέρων καταγγελία τους, αποδεικνύει τις όχι τόσο αγνές τους προθέσεις.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο κάτω από τη μύτη ή και την ανέχεια ίσως της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, με τελικό στόχο τις επιπρόσθετες αμοιβές που προκύπτουν από την ανάληψη καθηκόντων στο έργο και τη στελέχωση ομάδας εκπαιδευτικών μέσα από αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες!

Είναι λυπηρό που το 2010, ακόμη και σε θέματα νέων τεχνολογιών, τα νήματα υποκινούνται από παρωχημένους τσιφλικάδες με θεώρηση των πραγμάτων της Ελλάδας του 1980.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο αναγνώστη , το παρακολουθούμε και σύντομα επιστρέφουμε με περισσότερες αποκαλύψεις


Διαβάστε επίσης:

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά 46 άτομα έχει στο γραφείο της η Άννα!


Ας μην είμαστε όμως σκληροί με τη φο σενγκολέν. Δε θα είναι η πρώτη υπουργός παιδείας που τα κυρήγματά της για διαφάνεια και αξιοκρατία δεν ισχύουν για τα άτομα του στενού της περιβάλλοντος. Ούτε οι κατονομαζόμενοι αποσπασμένοι θα είναι οι πρώτοι που με κάθε κυβέρνηση παίρνουν το "συμπλήρωμα του μισθού" το οποίο αποκρύπτουν από την Ελληνική κοινωνία χιλιάδες ευνοημένοι εκπαιδευτικοί.