Wednesday, May 26, 2010

Τι κρύβει η ΕΛΜΕ Πειραιά;

Αν και η ΕΛΜΕ Πειραιά ανήκει θεωρητικά στο ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε το διοικητικό συμβούλιό της να προτιμά το Ριζοσπάστη για να δημοσιεύει τις ανακοινώσεις της. Σε μία από αυτές διαβάζουμε:


"ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ …ΛΟΓΩ ΥΦΟΥΣ!!!

Σε προηγούμενη απόφαση (364/24-1-2010), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά προχώρησε σε καταγγελία της Διοίκησης, διότι κάλεσε σε προκαταρτική απολογία εκπαιδευτικό, λόγω του επικριτικού ύφους της ένστασής του προς το ΠΥΣΔΕ!

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και άλλων συναδέλφων, ο Προϊστάμενος επέμεινε στη δίωξη του συναδέλφου, εκτός και αν ανακαλέσει την κριτική του προς το ΠΥΣΔΕ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε προκλητικά πως η δίωξη του εκπαιδευτικού έχει σαν στόχο τη νουθεσία του, ώστε στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός στις ενστάσεις του.

Φέρθηκε προκλητικά και προς την ΕΛΜΕ, παίζοντας μια ώρα την κολοκυθιά (δεν είναι δίωξη αλλά προκαταρτική) και άλλα τέτοια.

Ουσιαστικά, ενεργοποιείται όλο και πιο αποφασιστικά ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, με προφανή σκοπό, στο τσουνάμι της αντιλαϊκής θύελλας, να μην «κουνηθεί φύλλο».

Είναι γελασμένοι. Η δίωξη θα σταματήσει θέλουν, δεν θέλουν. Καλούμε παρέμβαση στο θέμα να γίνει και από την Ομοσπονδία, συνολικά από το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί αφορά όλους τους εργαζόμενους."


Και αυτη είναι μόνο μία από τις αρκετές ανακοινώσεις για το θέμα που δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη με αποστολέα την ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ακόμα και αν αφήσουμε κατά μέρος το αγοραίο ύφος των συνδικαλιστάδων, που παραπέμπει περισσότερο στο λιμάνι παρά στο σχολείο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση αυτή δεν αναφέρει το βασικότερο: Το περιεχόμενο της σχετικής ένστασης, ώστε να κρίνει ο αναγνώστης αν το ύφος του "εκπαιδευτικού" ήταν όντως απρεπές.

Φαίνεται όμως ότι οι συνδικαλιστάδες της πλέον διεφθαρμένης εκπαιδευτικής περιφέρειας της Ελλάδας έχουν λόγους να αποκρύπτουν αυτές τις "λεπτομέρειες", νομίζοντας ότι με το νταηλίδικο ύφος τους θα συσκοτίσουν το καθεστώς ανομίας που καλλιεργούν με επιμέλεια.

Στο θέμα θα επανέλθουμε πολλές φορές...