Saturday, May 29, 2010

Καλομοίρης-Κοτσιφάκης: Το δίδυμο της συμφοράς

Οι γνωστοί συνδικαλιστάδες του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Καλομοίρης (μέλος του βαρύγδουπου Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ) και Θέμης Κοτσιφάκης (μέλος του ΔΣ της κατάπτυστης ΟΛΜΕ) εξέδωσαν μία ανακοίνωση στην οποία ασκούν κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Οικονομικών της Κουμουνδούρου ζητούν πρωτίστως περισσότερους διορισμούς στην παιδεία. Στην κατεύθυνση αυτή είναι γνωστό ότι οι ίδιοι συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, βολεύοντας τους συγγενείς τους.

Οι δύο αισχροί συνδικαλιστάδες κριτικάρουν την κυβέρνηση γιατί δεν καθιερώνει το υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο, ώστε γελοίοι θεσμοί όπως αυτός της ΠΔΣ να χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαική Ένωση. Αναρωτήθηκαν ποτέ οι δύο καλοθρεμένοι συνδικαλιστάδες ότι στην περίπτωση αυτή μπορεί η Ευρωπαική Ένωση να απαιτούσε να ελέγξει τι γίνεται στην ΠΔΣ και να ανακάλυπτε το όργιο παρανομιών που λαμβάνει χώρα σε όλες τις φάσεις της, από τις προσλήψεις μέχρι τα εικονικά τμήματα και την απόδοση μορίων σε γνωστούς και συγγενείς πολιτικών, συνδικαλιστάδων και εκπαιδευτικών;

Το δίδυμο της συμφοράς προχωρά στην απαίτηση για το κτίσιμο τουλάχιστον 2000 νέων σχολικών κτιρίων, τη στιγμή που καινούρια κτίρια ρημάζονται από τις καταλήψεις και τη συστηματική ατιμωρησία που επικρατεί στις σχολικές μονάδες.

Το επιστέγασμα των απαιτήσεων των δύο αριστερών αρλεκίνων είναι η απαίτηση για κονδύλια για την υποτιθέμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Για τον απλό κόσμο που δε γνωρίζει, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι ένα προπέτασμα καπνού για τη σπατάλη κονδυλίων, από την οποία επωφελούνται πρώτα οι επιμορφωτές που πληρώνονται αδρά για να λένε την ιστορία της ζωής τους σε βαριεστημένους επιμορφούμενους, και στη συνέχεια οι ίδιοι οι επιμορφούμενοι που μαζεύουν βεβαιώσεις "επιμόρφωσης" για να απαιτούν μετά προαγωγές και διευθυντικές θέσεις.

Καθώς αυτές οι επιμορφώσεις λαμβάνουν χώρα εδώ και πολλά χρόνια, μπορεί να μας πει κάποιος από τους συνδικαλιστάδες σε τι ωφέλησαν τη διαδικασία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτές γυρίζουν στα σχολεία τους περισσότερο ανίκανοι από ότι ήταν πριν;

Με δεδομένες τις πολιτικές φιλοδοξίες των συνδικαλιστάδων του ΣΥΡΙΖΑ, το βέβαιο είναι ότι θα δούμε πολλές τέτοιες διεκδικήσεις εκ μέρους τους στο μέλλον.