Saturday, May 8, 2010

Ο γραφικός Κουράκης και τα κονδύλια για την παιδεία

Ο γνωστός γραφικός του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έκανε αναφορά στα κονδύλια που το κράτος διαθέτει για την παιδεία. Η αναφορά αυτή δεν είχε σκοπό να καταδείξει το πως χάνονται απίστευτα ποσά και που καταλήγουν, αλλά να καταλήξει στις γνωστές αριστερές εμμονές.

Ο γραφικός Τάσος υποφέρει γιατί κάποια παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, και αποδίδει το γεγονός αυτό στο ότι το εγκαταλείπουν για να εργαστούν. Πιθανόν αυτό να είναι αληθές για κάποιο ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο, όμως τα περισσότερα εγκαταλείπουν το σχολείο γιατί απλώς δε θέλουν να πάνε στο σχολείο. Υπάρχουν και αρκετά που οι γονείς τους τελικά στέλνουν με το ζόρι "για το χαρτί" με τα γνωστά αποτελέσματα για το σύνολο των παιδιών. Και φυσικά υπάρχουν και αρκετά που θα έπρεπε να απομακρυνθούν από το σχολείο, αλλά οι ΟΛΜΕδες έχουν καταφέρει να καταργηθούν οι αποβολές.

Γιατί λοιπόν ο Κουράκης δεν αναφέρεται σε αυτή την πραγματικότητα; Μήπως γιατί τότε δε θα μπορεί να μαζεύει οπαδούς για να εξυπηρετήσουν τους χουλιγκανικούς σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ;